منتديات طائر الليل
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات طائر الليل
::
منتدى المرأة
::
منتدى الطبخ
محشى البذنجان والفلفل
كاتب الموضوع
رسالة
anosh
مشرفة المنتدى
عدد المساهمات
:
278
تاريخ التسجيل
:
19/11/2012
موضوع: محشى البذنجان والفلفل
الإثنين ديسمبر 10, 2012 6:17 pm
محشى
باذنجان
وفلفل
-
محشى
باذنجان
وفلفل
بالصور
محشى
باذنجان
وفلفل
-
محشى
باذنجان
وفلفل
بالصور
المحشى
الخضروات التى يمكن حشوها
(الباذنجان الاسود - الباذنجان الابيض - الفلفل - الكوسة - البطاطس - الطماطم - البصل)
ويفضل فى حشو الكوسة والبطاطس اللحم المفروم بدون أرز
انا النهاردة استخدمت الباذنجان الاسود والفلفل الاخضر الرومى
1 كيلو
باذنجان
و 3/4 كيلو فلفل رومى
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
بصلة كبيرة مفرومة
2 كوب عصير طماطم
زيت ذرة
بهارات (ملح - فلفل اسود - كمون - شطة حمراء - قرفة)
1/2 كوب كزبرة وشبت مغسولين ومفرومين ومعاهم قليل من النعناع الاخضر المفروم
اول حاجة نحط الزيت فى حلة على النار واول ما يسخن نحط عليه البصل المفروم لغاية ما يبقى لونه ذهبى
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
نضيف عصير الطماطم وبعدين البهارات
ونقلبها
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
ونغطيها ونسيبها لغاية ما تتسبك
يعنى تظهر المادة الدهنية على وجه الصلصة
كدة
محشى
باذنجان
وفلفل
-
محشى
باذنجان
وفلفل
بالصور
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
وبعد ما تتسبك ناخذ من الصلصة حوالى 4 ملاعق كبيرة ونحطها فى حلة تانية ونسيبها لغاية ما نحتاجها
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
وبعد كدة نضيف الكزبرة والشبت ونقلبهم
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
ونجهز الأرز .. 2 كوب أرز ونحتفظ بالكوب اللى استخدمناه لأننا هانستخدمه فى معيار الماء ..
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
ونغسله مع الاحتفاظ ببعض الماء فيه وبعدين نضعه على الصلصة
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
ونقلبه ونغطيه ونسيبه على نار هادية حوالى 5 دقايق بس
وبعد كدة نحطه فى طبق علشان يبرد شوية
محشى
باذنجان
وفلفل
-
محشى
باذنجان
وفلفل
بالصور
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
ونجهز الفلفل والباذنجان انا احب اجيبهم صغيرين .. ونجهز كمان المقوار وسكين صغير ..
ونجهز طبق عميق فيه ماء علشان لما نقور الباذنجان نحطه فيه علشان لونه ما يتغيرش للاسود
ونقور الباذنجان ونجهز الفلفل بأننا نشيل العنق والبذور اللى فيه ونغسلهم ونحطهم فى مصطفى علشان يصفوا الماء اللى فيهم
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
نلاحظ ان انا احتفظت برؤوس الباذنجان لأنى بعد ما احشى الباذنجان باغلقه بالرأس بتاعته علشان الرز ما بخرجش براها
واجهز الحلة اللى هاطبخه فيها وارص فى قاعها شرائح بطاطس او شرائح بصل علشان المحشى مش يلزق فيها
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
وبعدين احشى الباذنجان وارصه والفلفل من فوقه
كدة
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
وبعدين بجيب الصلصة اللى انا اخدتها من التسبيكة واجهز لها
2 كوب ماء بنفس مقدار كوب الارز
ملعقة كبيرة سمن او زبدة
باكو مرقة دجاج فورية
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
واضيفهم على بعض واسييهم على النار لغاية ما يغلوا (وما تنسى تظبطى الملح )
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
وبعد كدة اضيفهم على المحشى
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
واغطيه واسيبه على نار عالية لمدة عشر دقائق وبعدين اهدى النار على الآخر لمدة 45 دقيقة لينضج
وبعدين اقدمه مع سلطة خضراء
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
وهنا شكله من قريب .. بصراحة طعمه جنان
تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 700 * 525.
بالهنا والشفا
ا
أعجبني
لم يعجبني
محشى البذنجان والفلفل
صفحة
1
من اصل
1
مواضيع مماثلة
مواضيع مماثلة
»
حمام محشى بالارز
»
طريقه عمل محشى الورق العنب
»
محشى بذنجان وكوسه دايت
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع
الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات طائر الليل
::
منتدى المرأة
::
منتدى الطبخ
منتديات طائر الليل
::
منتدى المرأة
::
منتدى الطبخ
انتقل الى:
اختر منتدى
|
|--منتدى السياسة
|--منتدى المرأة
| |--منتدى الازياء والموضة
| |--منتدى الاناقة والجمال
| |--منتدى الاكسسوارات
| |--منتدى الكرشيه
| |--منتدى الديكور
| |--منتدى الطبخ
| |--منتدى الحلويات
| |--منتدى أكلات ريجيم
|
|--منتدى الافلام والمسلسلات
| |--منتدى الافلام العربى
| |--منتدى الافلام الاجنبى
| |--منتدى افلام الكرتون
| |--منتدى المسلسلات التركى
|
|--منتدى الاغانى
| |--منتدى الاغانى العربى
| |--منتدى الاغانى الاجنبى
|
|--منتدى الرياضة
| |--مكتبة التربية الرياضية
| |--منتدى فنون القتال
|
|--منتدى الكمبيوتر
| |--منتدى برامج الكمبيوتر
|
|--منتدى تطوير واشهار المواقع والمنتديات
| |--منتدى برامج اشهار المواقع
| |--منتدى اشهار المواقع والمنتديات (اضف موقع هنا)
| |--منتدى اشهار المدونات (اضف مدونتك هنا)
|
|--منتدى الالعاب
|--منتدى الهواتف
| |--منتدى برامج هواتف الاندرويد
| |--منتدى ثيمات هواتف الاندرويد
| |--منتدى العاب هواتف الاندرويد
|
|--منتدى الربح من الانترنت
| |--منتدى الربح من الانترنت
| |--مكتبة الربح من الانترنت
|
|--منتدى طلبات الاشراف